in

10 jele annak, hogy a szülő tudta nélkül valami rossz történik a gyermek életében

Amikor egy gyermek elkezd rosszjegyeket kapni, vagy iskola mellé járni, akkor minden szülő számára nyilvánvaló, hogy valami baj van a gyerekkel: a diákot talán bántják az iskolában, rossz társaságba keveredett, vagy nem kap otthon akkora figyelmet, mint szeretné. Vannak azonban kevésbé egyértelmű jelek is, melyeket ha időben felismerünk, akkor azzal megakadályozhatjuk ezeket a későbbi, drasztikus problémákat.

Liked.hu-nál tudjuk, hogy nem könnyű a modern szülők élete és mindenkinek jól jön egy kis segítség, ezért összegyűjtöttünk 10 olyan dolgot, ami arra utalhat, hogy valami olyan rossz történik a gyermek életében, amit nem vesznek észre a szülők.

10 Rendetlenül néz ki, és nem öltözködik az időjárásnak megfelelően.

Az a gyermek, aki valamilyen fizikai vagy érzelmi zsaroláson megy keresztül, gyakran kevésbé figyel önmagára. Piszkos ruhákban jár, és nem öltözködik az időjárásnak megfelelően. És nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy egy tinédzser lány esetleg túl vékony ruhában jár télen, épp ellenkezőleg: előfordulhat, hogy a melegebb évszakokban is inkább hosszúujjú dolgokat visel.

9 Folyamatosan éhes.

A stressz kezelésének egyik intuitív módja az evés. A problémás gyerekek folyamatosan éhesnek, fáradtnak és letargikusnak tűnhetnek. Természetesen fennáll annak a lehetősége, hogy a gyermek csak elfáradt az iskolában (különösen vizsgák előtt például), de mégis jobb, ha odafigyelünk ezekre a jelekre. Különösen, ha a diák őrülten éhesen tér haza az iskolából, ami könnyen arra utalhat, hogy a zsebpénzét vagy a szendvicseit valaki elveszi tőle az iskolában.

8 Hanyagolja az iskolát, vagy épp ellenkezőleg, túl komolyan veszi.

Az iskolai órákról sokszor úgy is hiányozhatnak a gyerekek, hogy a tanár azt nem veszi észre, különösen az átlagos gyerekek esetében, akik jól elvegyülnek a tömegben. Így a szülők nem biztos, hogy idejében értesülnek a hiányzásról az iskolai naplóban.

Van egy teljesen ellentétes helyzet is: amikor a gyermek akkor is részt akar venni az órákon, amikor beteg. Sajnos ez arra utal, hogy a gyermeknek problémái lehetnek otthon: nem érzi magát biztonságban, esetleg nem bízik vagy bántja valamelyik rokona.

7 Megpróbálja a felnőtt szerepet.

Ha a gyermek idő előtt érdeklődést mutat a felnőttekkel kapcsolatos dolgok iránt, és minél több felelősségre törekszik, az szintén baljóslatú jel. Ilyenkor a gyermek erején felül próbál meg gondoskodni a családtagjairól, ami valójában csak egy kísérlet arra, hogy átvegye a helyzet irányítását, sokszor azért, mert az iskolában esetleg nem hagynak neki erre lehetőséget, vagy mások irányítják őt.

6 Erőszakos másokkal szemben.

Egy tinédzser, akit az iskolában bántanak, általában a plüssállatainak, a háziállatainak, vagy a szeretteinek okoz fájdalmat, hogy azt a látszatot keltse, hogy uralja a helyzetet.

Az ilyen cselekvés kívülről gyakran csak egy erőszakos tréfának tűnik, de érdemes nagyon figyelni rá, mivel arra utalhat, hogy a gyermeket esetleg az iskolában bántják, és ezért otthon, a szerettein próbálja meg érvényesíteni a dominanciáját.

Teljes bejegyzés megtekintése:
https://9liked.hu/10-jele-annak-hogy-a-szulo-tudta-nelkul-valami-rossz-tortenik-a-gyermek-eleteben/

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .