in

10 őrült dolog, amit be lehet szerezni a feketepiacon

Bár a legtöbbünknek valószínűleg sosem jutna eszébe árut vásárolni a feketepiacon, ettől függetlenül azért elég sokan eljátszottunk már a gondolattal, hogy vajon milyen furcsa és őrült dolgokat lehet ott beszerezni.

Liked.hu-nál egy érdekes cikkre bukkantunk ezzel kapcsolatban, ezért most veletek is megosztjuk azokat a legvadabb dolgokat, amiket még álmainkban sem gondoltuk, hogy meg lehet találni a feketepiacon.

10 Tengeri uborka

Ezek a tengeri élőlények nem a legaranyosabb teremtések a világon, ettől függetlenül azonban nagy értékük van. Sok országban ínyencségnek számít, ám bizonyos helyeken a túlhalászat miatt nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben halászható. Ennek eredményeként a feketepiaci ára az 500 dollárt is elérheti kilogrammonként.

9 Por a Hold felszínéről

2011-ben árverésre bocsátották az 1969-ben hazahozott port a Holdról. Nem szándékosan persze, a NASA tulajdonában lévő anyag egy részét ugyanis valaki meglovasította. Az ellopott por később egy aukción kelt el, majd mikor híre ment a történteknek, a feketepiaci kereslet is megnőtt iránta. 1 gramm holdpor ennek következtében körülbelül 50.800 dollárért volt beszerezhető a feketepiacon.

8 Orrszarvúszarv

Az orrszarvúszarvat régóta használják gyógyászati célokra, bár kutatások még nem erősítették meg a hatékonyságát. Ettől függetlenül nagy a kereslet iránta, és emiatt kedvelt célpontja az orvvadászoknak. Az orrszarvúszarvak feketepiaci értéke körülbelül 65.000 dollár kilogrammonként.

7 Olaj

Az olaj valódi pénzmágnes, ezért érthető módon vonzza a tolvajok és bűnözők figyelmét. Mexikói drogkartellek például 90.000 dollárt szereztek egyszer, amikor 7 percig sikeresen csapolták az egyik állami olajvezetéket.

6 ATM feltörési útmutató és gyógyszerreceptek

Maguk az útmutatók és utasítások általában nem minősülnek bűncselekménynek, de minden megváltozik, ha azok az ATM-ek kifosztására, számítógépek feltörésére vagy kábítószerek készítésére irányul. Az ilyen útmutatók ára általában nem túl magas, az pedig már csak a feketepiaci vevőn múlik, hogy meri-e majd használni vagy sem, hiszen ezek a dolgok komoly bűncselekménynek számítanak..

5 Plasztikai sebészet

A plasztikai sebészet egy bonyolult és költséges eljárás, ami szakképzett szakember munkáját igényli. Vannak azonban olyanok, akiknek nem feneketlen a pénztárcájuk, de mégis szeretnék megváltoztatni a testüket. Az ilyen emberek jó eséllyel találnak maguknak feketén dolgozó plasztikai sebészt a feketepiacon, ám gyakori, hogy az ilyen, sokszor nem megfelelően képszett szakemberek munkája súlyos szövődményekkel jár.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?