in

10 sötét utalás a Disney és Pixar rajzfilmekben, amiket csak a felnőttek vehettek észre

A Disney és a Pixar stúdió egyaránt nem veti meg a rejtett poénokat és utalásokat, melyek mi tagadás, olykor néha egy kicsit sötétebbre sikerülnek a kelleténél. Az ilyen sötét utalásokat persze legtöbb esetben nem veszik észre a gyerekek, ám a felnőttek egy kis odafigyeléssel könnyedén kiszúrhatják őket.

Liked.hu-nál most 10 ilyen sötét és komor utalást gyűjtöttünk össze a Disney és Pixar rajzfilmekből, melyeket biztos, hogy csak a szuper figyelmes nézők vettek észre maguktól.

1 Partysaurus Rex (rövidfilm, 2012)

A Partysaurus Rex egy pár perces rövidfilm a Pixar-tól, ám ha jobban megnézzük az egyik jelenetben látható WC-ülőkét, akkor rájöhetünk, hogy kísértetiesen hasonlít a Szörny Rt. című mesében megismert Sullivan-ra.

2 L’ecsó (2007)

A szakács patkányról készült rajzfilm egyik jelenetében egy élelmiszerbolt raktárában járunk, és a háttérben egy kaviáros doboz látható. A kép nagyításával láthatóvá válik a kaviárcég neve: “NEMO BRAND”. Ez egyértelmű utalás a stúdió korábbi meséjére, a Némó nyomában című mesére. És egyben azt is megtudtuk így, hogy hová tűntek Némó testvérei még a film elején. Borzalom!

3 A három kismalac (1933)

Legendás jelenet, amit talán többen ismernek, mint magát a filmet. Ebben a jelenetben a malacok vígan énekelnek és táncolnak, ám csak egy felnőtt nézőnek szúr szemet az apjuk portréja a falon. A sötét Disney-utalások közül ez az egyik legsötétebb.

4 Bűbáj (2007)

Ennek a Disney-filmnek az egyik rajzfilmes jelenetében egy Giselle-re vadászó trollt látunk. Természetesen a troll kudarcot vall, hiszen Edward herceg legyőzi, ám ha közelebbről megnézzük az ágyékkötőjét, láthatjuk, hogy nyilván nem Giselle az első hercegnő, akire rátámadt, és úgy tűnik, hogy a többieknek sajnos nem volt hős védelmezőjük, aki megvédte volna őket.

5 Herkules (1997)

Valószínűleg mindannyian emlékszünk még az Oroszlánkirály című film Zordonjára. Nem szerettük őt az tény, de ez akkor is kegyetlen.

6 Mackótestvér (2003)

Ha jobban megnézzük ezt a jelenetet, láthatjuk, hogy Némó ismét feltűnik, és egyúttal ismét bizonyítást nyert, hogy a bohóchalak élete korántsem komikus.

7 Toy Story (1995)

Woody és Buzz egy erőszakos fiú, Sid Phillips otthonában találja magát. Ha jobban megnézzük a szőnyeget, akkor egyértelmű utalást láthatunk a Stephen King féle Ragyogás című film egyik jelenetére. Innen nézve már nem is annyira meglepő, hogy Sid annyira erőszakos, hiszen horror-légkörben él.

8 WALL-E (2008)

A WALL-E című film ezen jelenetében Rex tűnik fel a Toy Story-ból. Nagy meglepetésre azonban nincsenek társai, szóval ez arra is utalhat, hogy a távoli jövőben, 2805-ben, amikor a Föld már emberi életre alkalmatlan, az összes barátja közül már csak Rex maradt életben.

9 Az oroszlánkirály (1994)

Ebben a nagyon erős jelenetben egy vonuló rezsimre emlékeztetnek minket a hiénák, és ha egy kicsit jobban megnézzük a karlendítésüket, akkor azt is hamar megtudhatjuk, hogy melyikre.

10 Coco (2017)

A jelenet jobb oldalán a Hihetetlen család egyik posztere látható, csakhogy a mese a halottak világában játszódik, és a plakáton szereplő szuperhősök is ennek megfelelő, csontos stílusban szerepelnek. Beleértve a gyerekeket is. Ez azt jelenti vajon, hogy az egész család meghalt az egyik hősi bevetés közben és most a halottak világában lettek sztárok?

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .