in

11 Titanic baki, amit csak a legnagyobb rajongók vehettek észre

Sok olyan film van, aminek a története erős érzelmeket vált ki a nézőkből, ám még a legtökéletesebb filmek esetében is átsiklik olykor a rendezők figyelme néhány apróság felett. Az egyik leghíresebb film, a Titanic forgatása közben is ez történhetett. Habár a filmtörténelem egyik legsikeresebb és legtöbb bevételt termelt filmje lett, mégis nehéz megmagyarázni, hogy egyes pontatlanságok és bakik hogyan kerülhettek be a végső változatba.

Liked.hu-nál végeztünk egy kis kutatást, és összegyűjtöttük azokat a Titanic bakikat, amiket még a világ egyik legnagyobb rendezője, James Cameron sem vett észre.

1 Az anyajegy, ami változtatja a helyét.

Ez az egyik legkézenfekvőbb hiba, amit ennek ellenére nagyon kevesen vettek észre a filmben. Mielőtt Rose DeWitt Bukater felszállt volna a hajóra, az anyajegy az arca bal oldalán helyezkedett el, később azonban a másik oldalára ugrik.

2 Alakváltó korlátok.

Az első felvételen, amikor DiCaprio és a barátja áll a korlátnál, jól látszik, hogy a korlát nem ér össze, rés van közöttük. Később amikor a főszereplők ugyanezen a helyen vannak és oldalról mutatja őket a kamera, már szemmel láthatóan összeérnek a korlátok.

3 Megsértett illemtan.

A film nagyon igyekezett korhű lenni, ám ennek ellenére mégis sok bakit vétett. Például Rose édesanyjának, aki egy gazdag családból származik, értelemszerűen mindenki másnál jobban kellene ismernie az illemszabályokat, ám mégsem tudja például azt, hogy le kell venni a kesztyűt étkezés előtt.

4 Eltűnt nyaklánc.

Egy újabb furcsa részlet, mely vélhetően a kellékesek hanyagsága miatt kerülhetett a filmbe. Az első kép a gálavacsora alatt készült, amikor a nyaklánc még jól láthatóan Rose nyakában lóg. Később azonban amikor kiszalad a teremből, a nyaklánc köddéválik, és a frizurája is más lesz.

5 Összekeveredett forgatási szögek.

Rose rossz döntése után szerencsére megjelenik Jack, a hős, aki meggyőzi a lányt, hogy ne ugorjon le. Ebben a jelenetben azonban más furcsaság is van: attól függően ugyanis, hogy épp honnan mutatja a kamera, Rose az egyik kezével a ruháját fogja a korlátnál, míg a másik szögből nézve nem.

6 Különböző takarók.

Ez a kockás takaró egy látszólag jelentéktelen kellék, ám minden fontosabb jelenetben benne van. Rose először akkor bújik bele, amikor Jack megmentette, majd a film vége felé is ebben mentik meg a lányt, később pedig ezzel takarja el magát, hogy ne vegye észre őt a korábbi kedvese. Utóbbi jelenetben azonban a mintája és a színe is megváltozott.

7 Hirtelen megjelenő kellékek.

Emlékeztek arra a jelenetre, amikor Rose Jack segítségére siet, miután a rendőrség hamis vádak miatt letartóztatta? A rendezőnek a jelek szerint nagyon hiányzott egy párna a háttérből, ami előbb nem volt ott, majd hirtelen megjelent.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .