in

13 testbeszéd, aminek a felismerésével nyitott könyvvé válnak számunkra az emberek

Minden gesztusunk, a testtartásunktól kezdve a hangnemünkön át egészen a szemkontaktusig olyan üzeneteket küld, melyek szavak nélkül is felfedik mások előtt az érzelmeinket és gondolatainkat. Bizonyos esetekben például egy mosoly megmutathatja, hogy a beszélgetőpartnerünk őszinte-e hozzánk, más esetben pedig akár a félelem jele is lehet a mosolygás.

A Liked.hu-nál összeállítottunk egy listát azokról a gesztusokról, melyek hasznosak lehetnek mindenki számára, akik szeretnék jobban megérteni a beszélgetőpartnereik rejtett érzelmeit és gondolatait.

13 Nyitott tenyér.

A nyitott tenyér már az ókortól kezdve az igazság és az őszinteség egyik jellemzője. Meg kell azonban jegyezni, hogy fontos a helyzetük. A felfelé mutató tenyér azt mutatja, hogy az illetőnek nincs rejtegetnivalója és fegyvertelen, míg a lefelé mutató tenyér az erő és a dominancia jele.

12 Hamis vagy igazi mosoly.

Ha a beszélgetőpartnered rád mosolyog, és látod, hogy a száj sarkai megemelkednek, ennek eredményeként pedig az egész arcvonala, ami ráncokat formál a szeme körül, akkor biztos lehetsz benne, hogy az a mosoly tényleg őszinte. Ezt a jelenséget Duchenne-mosolynak hívjuk. A hamis mosoly közben csak a száj mozog, annak szélei pedig az arcba nyomódnak, ezért az arcvonalak és a szem körüli rész mozdulatlan marad.

11 Igenlő fejbólogatás.

Ha a beszélgetőpartnerünk tagad valamit, de közben a fejével elkerülhetetlenül is bólogató mozgást végez, akkor nagy valószínűséggel hazudik. A testbeszéd szakértőknek ez egy kedvelt módszerük arra, hogy lefüleljék a bűnözőket.

10 Oldalra billentett fej.

A fej oldalra döntése a nyitottság és bizalom jele, mivel a nyak a testünk legkiszolgáltatottabb része, ezért ha szabaddá tesszük, azzal akaratlanul is arra utalunk, hogy megnyílunk mások előtt. Aki ilyet csinál, az öntudatlanul is jelzi a nyitottságát, érdeklődését és szimpátiáját a beszélgetőpartnere iránt.

9 Zsebben tartott hüvelykujj.

Amikor az illető a zsebébe dugja a hüvelykujját, az általában annak a jele, hogy ideges, bizonytalan, szorong vagy fenyegetve érzi magát.

8 Zseben kívül tartott hüvelykujj.

A hüvelykujjak a kezeink legerősebb ujjai, épp ezért gyakran a beszélgetőpartnerünk iránti bizalmat, vagy az ő fölötte mutatott dominancia jele.

7 Ajkak nyalogatása.

Ez az egyik legbizonytalanabb testbeszéd. A leggyakoribb értelmezése persze a flört, de van egy másik is: a kényelmetlenség és a hazugság egyik legnyilvánvalóbb jele. Ez nehézzé teszi a felismerését. Amikor az ember hazudik, bizonyos mértékű stresszt él át, melynek eredményeként csökken az emésztőrendszer véráramlása, ennek eredményeként pedig a nyáltermelés, ami szájszárazsághoz vezet. Ezért van az, hogy a hazug emberek gyakran a szájukat nyaldossák, vagy gyakran kis kortyokban isszák a vizet.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .