in

14 fotó, ami megmutatja, hogy milyen veszélyes módon képesek üzemanyagot tankolni az amerikaiak

Pár héttel ezelőtt egy kibertámadás miatt leállt az Egyesült Államok legnagyobb üzemanyaghálózata, és a keleti partvidék üzemanyagellátásának majdnem felét biztosító vezeték néhány napra komoly nehézségeket okozott az államokban. Az ügyben természetesen Joe Biden és kormánya is megszólalt, akik arra kérték az amerikaiakat, hogy ne essenek pánikba és ne kezdjék el felhalmozni a még elérhető üzemanyagot, mert pár napon belül minden helyreáll.

Az amerikaiak erre természetesen azonnal pánikba estek és kocsiba ültek, hogy a létező legőrültebb és legveszélyesebb módokon tudják felhalmozni maguknak a még megmaradt üzemanyagot. Ebben a cikkben a közösségi oldalakra felkerült képeket gyűjtöttük csokorba.

1 A Colonial Pipeline vállalat május 7-én állította le a 9000 kilométeres üzemanyagvezeték-hálózatát.

Why do they need so much gas and where did they find those size gas cans? I know it’s a shortage but is this really necessary. pic.twitter.com/UgNWJRCxu1

— ACountryGirlWithALILCitySwag (@MsSouthernB4U) May 12, 2021

2 Erre azért volt szükség, mert kibertámadás érte a számítógépes rendszereket, a hackerek pedig több mint 4 millió dollár váltságdíjat követeltek.

Do not be this person. #gasshortage pic.twitter.com/R2eZmAdDhS

— ZR (@ZR_dude) May 11, 2021

3 A vállalat a vezetékhálózatán keresztül benzint, gázolajat, repülőgép-üzemanyagot és egyéb finomított kőolajszármazékokat is szállít.

4 A kényszerű leállás miatt közel 13 ezer benzinkúton fogyott el az üzemanyag, többek között a fővárosban, Washingtonban is, ahol a benzinkutak 90%-a maradt üzemanyag nélkül.

5 Az amerikaiak pedig szeretnek mindenhová autóval járni, így komoly riadalmat okozott náluk annak a tudata, hogy néhány napig esetleg változtatniuk kell majd ezen szokásukon.

6 Ezért volt, aki például a szemeteskukáit töltötte fel üzemanyaggal.

7 Mások a műanyag dobozok teletöltésével próbáltak meg néhány liter extra üzemanyaghoz jutni.

Teljes bejegyzés megtekintése:
https://9liked.hu/14-foto-ami-megmutatja-hogy-milyen-veszelyes-modon-kepesek-uzemanyagot-tankolni-az-amerikaiak/

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .