in

15 dolog, amit a párok sokszor elfelejtenek megbeszélni a házasság előtt

Az együttműködés és a kommunikáció hiánya a leggyakoribb válási ok az emberek között. Éppen ezért fontos, hogy azok, akik életre szóló házasságot akarnak kötni, lejjebb kell adniuk az elvárásaikból, változtatni a személyiségükön és a hozzáállásukon, nem utolsó sorban pedig mindent jól átgondolni a jövőre nézve, mielőtt kimondják az „igen”-t. Ha ez sikerül, akkor minden későbbi akadály is könnyedén legyőzhetővé válik majd.

A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiket mindenképpen meg kell beszélniük a pároknak, mielőtt összeházasodnak, máskülönben később, az ebből fakadó váratlan meglepetések és nézeteltérések miatt komoly akadályba ütközhetnek.

1 ,,Hogyan fogjuk kezelni a pénzügyeket?”

Fontos megtervezni, hogyan fogjuk beosztani a kettőnk által megkeresett pénzt. Előfordulhat, hogy mindkét személynek szüksége lesz egy privát kasszára is a közös kassza mellett, ahol a befolyt összeggel úgy gazdálkodik, ahogy szeretne. Ezt a havonta beérkező jövedelem és kiadások függvényében kell megállapítani. Fontos azt is leszögezni, hogy a közös kasszában felgyülemlő pénzt mikor és mire fogjuk költeni.

2 ,,Milyen adósságaid vannak?”

Egymás adósságainak időben történő megismerése segítséget nyújthat azok könnyebb rendezésében, és sok későbbi vita is elkerülhető általa. Senki sem örülne annak, ha később tudná meg, hogy a feleségét/férjét egy jókora adóssággal együtt vette el. Ha ezt a “meglepetést” a házasság utánra tartogatjuk, akkor a felháborodás mellett biztosak lehetünk benne, hogy a másik fél elveszti az irántunk táplált bizalmát.

3 ,,Hogyan fogunk spórolni a nyugdíjas évekre?”

Egy nap mindenkinek nyugdíjba kell majd mennie, a házasság pedig egyben azt is jelenti, hogy be kell vonni egymást a nyugdíjas éveink tervezésébe. Meg kell tervezni, hogy 2 ember számára elegendő pénz legyen addigra, és fel kell készülni természetesen az esetleges váratlan kiadásokra is egyaránt.

4 ,,Tervezel gyereket?”

Nem mindenki akar gyereket csak azért, mert megházasodik. Még akkor is, ha mindkét fél szeretne, meg kell beszélni bizonyos dolgokat, például a nevelési stílust, vagy hogy mit tennétek, ha a gyermek fogyatékossággal születne, stb. mielőtt belevágtok egy ilyen komoly döntésbe.

5 ,,Mit fogsz csinálni, ha nem tudunk gyereket szülni?”

Néhány ember számára nélkülözhetetlen a gyerekvállalás. Épp ezért, ha valamilyen oknál fogva ez nem sikerül, akkor el kell gondolkodni azon, hogyan tovább. Kézenfekvő megoldás lehet az örökbe fogadás, a speciális orvosi segítség, és még sok más, míg mások egyszerűen úgy döntenek, hogy elválnak, és másokkal próbálják meg.

6 ,,Hogyan fogjuk megosztani a feladatainkat?”

A házimunkák jelentéktelen dolognak tűnnek, de ha mindet egy ember végzi a házasságban, akkor az bizony komoly ok az indulatokra és a feszültségre. Annak érdekében, hogy mindig béke legyen a házban, fontos jó előre megbeszélni, hogy ki-milyen szerepet vállal majd a háztartásban.

7 ,,Mi számít megcsalásnak?”

Azt hinnénk, hogy mindannyian ugyanazt gondoljuk megcsalásnak, pedig nem így van. Mindenki másképp értelmezi a megcsalás fogalmát, és amíg például valakinél csak a csók vagy az intim kapcsolat számít megcsalásnak, másoknál lehet, hogy már egy ölelés is annak számít. A félreértések elkerülése végett ezt jobb előre tisztázni.

8 ,,Milyen álmaid és terveid vannak a jövőre nézve?”

Hol látod magad 5 vagy 30 év múlva? Ez kicsit úgy hangozhat, mint egy állásinterjú kérdés, pedig a feleknek épp úgy joguk van tudni, hogy mire számíthatnak a párjuktól. Például, ha az egyik fél egy napról-napra élő művészlélek, míg a másik a stabil élet megszállottja, akkor bármennyire is szeretik egymást, valószínűleg nem sok boldogságot lelnek majd egymásban.

Teljes bejegyzés megtekintése:
https://9liked.hu/15-dolog-amit-a-parok-sokszor-elfelejtenek-megbeszelni-a-hazassag-elott/

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .