in

15+ tény a kanadai életről, amitől leesik a külföldiek álla, de a helyieknek a szemük se rebben

„Amikor Kanadában vagyok, úgy érzem, hogy a világ többi részének is ilyennek kellene lennie” – nyilatkozta egyszer Jane Fonda. Valószínűleg sokan mások is hallottak már arról, hogy milyen csábító az élet Kanadában, könnyen lehet, hogy még azok is, akik maguk egyébként sosem jártak ebben az országban. Köztudott, hogy Kanadában embert próbáló az időjárás, rajonganak az emberek a hokiért, és juharszirup nélkül szinte el sem tudnák képzelni az életet. Ez azonban nem minden, Jim Carrey és Pamela Anderson szülőhelye valójában számtalan egyéb titkot rejt.

A Liked.hu-nál érdeklődve figyeltük és tanulmányoztuk a kanadaiak kultúráját és mindennapjait, hogy olyan érdekességeket gyűjthessünk össze, melyek nagy meglepetést okozhatnak az ide érkező turistáknak.

A kanadai gyalogátkelőhelyek lámpái elég zavaróak lehetnek. Amikor megnyomjuk a gombot, egy fehér ember kezd el világítani, ám hamarosan egy piros villogó kéz jelenik meg. Számunkra ez egyértelműen a megállást jelentené, ott azonban csak annyit, hogy siessünk, mert hamarosan teljesen pirosra vált a lámpa és elindul az autós forgalom.
Az önéletrajzban nem szokás feltüntetni a nemet, életkort, családi állapotot és fotót sem kell mellékelni magunkról. Kivéve persze, ha modellnek vagy színésznek jelentkezünk.

Hihetetlennek hangzik, de Kanadában az ontariói rendőrség képviselői szerint tilos a ragtapaszok nyilvános helyen történő eltávolítása. Nem valószínű, hogy eljárást indítanak ellenünk ennek a törvénynek a megsértése miatt, de a szabály az szabály.
A friss (pasztörizálatlan) tej eladása miatt szintén börtönbe kerülhetünk. Ugyanakkor senki nem tiltja, hogy tehenünk legyen vagy hogy a nyers tejet személyes fogyasztásra használjuk.
Amikor a kanadaiak sétálni mennek, gyakran visznek magukkal egy táskát, hogy összeszedjék az utcán a szemetesekből és kukákból kirepült szemetet. A helyiek így tartják tisztán a környezetüket.
Nagyon népszerűek itt az úgynevezett U-Pick gazdaságok, ahol a látogatók fizethetnek a bogyók, zöldségek és gyümölcsök önálló leszedéséért. Szórakozásként tekintenek erre, és gyakran egész családostul szerveznek ilyen programot.

A hagyományos babakocsik helyett sok szülő az összecsukható kiskocsit részesíti előnyben. Kényelmes benne játékokat, italokat és rágcsálnivalókat vinni, ráadásul összehajtva jóval kisebb helyet foglal el a kocsiban, mint egy babakocsi.
A kanadaiak rekordtartók a sajtosmakaróni, a fánk és a gyümölcslé éves fogyasztásában.
Ha nem vagyunk otthon, amikor a futár csomagot hoz, akkor a csomagot egyszerűen a tornácon vagy a bejárati ajtó előtt hagyja. Nem kell aggódni emiatt: a bizalom és a tisztesség a kanadaiak vérében van, senki sem fogja ellopni a csomagot, amíg hazaérünk.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .