in

15 tény a Titanic című film forgatásáról, amit valószínűleg még a legnagyobb rajongók sem tudtak

A Titanic kétségkívül egy legendás film. 200 millió dollárba, vagyis közel 60 milliárd forintba került a 194 percnyi felvétel rögzítése, aminek aztán meg is lett az eredménye: 14 alkalommal jelölték Oscar-ra, és egyetlen filmet sem adtak még le olyan sokszor a tévében, mint ezt. Kevesen tudják azonban, hogy hogyan is zajlott ennek a méregdrága filmnek a forgatása, pedig voltak érdekességek: a rendező James Cameron például nem engedte ki WC-re a színészeket, Kate Winslet pedig majdnem otthagyta a forgatást.

Liked.hu-nál mi magunk is nagy rajongói vagyunk ennek a kultikus filmnek, ezért örömünkre szolgált, hogy olyan tényeket gyűjthettünk össze a forgatásáról, ami valószínűleg még a legnagyobb rajongókat is nagy meglepetésként éri.

15 Rose meztelen portréját maga a rendező rajzolta.

Tudjuk jól, hogy Leonardo DiCaprio nagyszerű színész, a rajztudása azonban már kevésbé nagyszerű. A színész nem tudta volna lerajzolni Kate-t az ikonikus jelenetben, ezért ekkor James Cameron vette át a helyét: a rendező kezét láthatjuk a filmben, amint megrajzolja és tökéletesíti a lány portréját. Volt egy másik érdekessége is a jelenetnek: mivel DiCaprio jobbkezes, Cameron pedig balkezes, ezért tükrözniük kellett a felvételt.

2011-ben egyébként egy aukción 16 ezer dollárért kelt el a filmben látható rajz.

14 Sok jelenetben láthatunk rejtett utalásokat.

Az éber nézők valószínűleg észrevették, hogy a filmben 2 óra 20 perckor süllyedt el a Titanic, ahogy az a valóságban is történt, de nem mindenki vette például észre, hogy Jack és Rose csókja közben Smith kapitány kezd el utoljára tapsolni. Pedig ez sem véletlen: ez igazából egy szimbólum, annak a szimbóluma, hogy a kapitányok hagyják el utolsóként a hajót, ezért Smith is utolsóként kapcsolódott be a tapsba.

13 Emma Thompson segítette Winsletet a meztelen jelenetnél.

A fiatal színésznő nagyon kényelmetlenül érezte magát, amiért meztelenül kellett feküdnie DiCaprio előtt, ezért a jóval idősebb és tapasztaltabb Emma Thompson sietett a segítségére, aki instrukciókat adott neki, hogyan legyen tökéletes a jelenet.

12 Az ágyban fekvő idős házaspárt valóságban is létező személyek inspirálták.

Az idős házaspár halál előtti csendes ölelése valószínűleg a film egyik legmeghatóbb jelenete, ami csak még szomorúbbá válik, ha megtudjuk, hogy a jelenetet létező személyek inspirálták. A nevük Isidore és ida Strauss volt.

11 Kate Winslet nem akarta a szerepet.

Winslet soha nem álmodott arról, hogy egy ilyen nagyságrendű filmben szerepelje, ezért, amikor a film meghallgatására ment, teljesen félvállról vette az egészet, például utcai ruhában jelent meg. A lányt ezután nem hívták vissza a rendezők, ám egyszer telefonhívást kapott, hogy utazzon Los Angeles-be. Itt már rendes jelmezt kapott, és egy Jack-ket alakító színésszel (nem DiCaprio) fel is vettek néhány tesztjelenetet. Nézd meg a videóban, hogy milyen imádnivaló volt benne Kate.

10 Az árvizes jelenetek közben a csapat nem hibázhatott.

James Cameron mindig nagyon ügyel a részletekre, ezért a hajó belső terét is a legutolsó részletekig élethűre csinálták.

Amikor eljött a süllyedő jelenet, amikor víz tör be mindenhonnan, a rendező és a csapat is nagyon ideges volt. Idegesek voltak, mivel csak egy alkalmuk volt a jelenetek forgatására, amikor a víz bezúdul és mindent elpusztít, ezt nem tudták volna megismételni, mert nem volt elég pénz a hajó belsejének helyreállítására. Még szerencse, hogy elsőre sikerült a forgatás.

9 Cameron nem engedte, hogy a színészek kimásszanak a vízből.

A Titanic című filmnek mind a költségvetése, mind pedig a forgatási ideje nagyon elhúzódott, ami alaposan megviselte James Cameron-t. A rendező bevallása szerint különösen nehéz volt leforgatni a mentőcsónakos jeleneteket, amikor a színészeknek mindig támadt valami problémájuk, sokan pedig egyfolytában WC-re rohangáltak, ezért Cameron egy idő után egyszerűen megtiltotta nekik, hogy kiszálljanak a vízből.

8 A színészeknek személyes úszóoktatójuk volt.

A rendező azt akarta, hogy minden kemény és élethű legyen, még a vízben úszós jelenetek is, ezért bár Kate Winslet hetente 3-4 alkalommal is járt úszni, Cameron úgy döntött, hogy ez nem elég, ezért egy személyi edzőt is felfogadott a színészek mellé. Kate-et egyébként nem zavarta a kiegészítő úszásoktatás, sőt, még élvezte is.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.