in

16 szokatlan felfedezés, ami teljes rejtélynek bizonyult, de az internetezőknek sikerült megfejteniük

Emberi mivoltunkból fakadóan mindig érdeklődve figyeljük az új és ismeretlen dolgokat. Minél titokzatosabb és érthetetlenebb valami, annál érdekesebbnek tűnik a szemünkben. A Reddit közösségi oldalon épp ezért a felhasználók létrehoztak egy fórumot, ahol a mindennapok során látott furcsaságokat megoszthatják egymással, hogy aztán együtt, a több mint 2 millió felhasználó közösen fejtse meg azokat.

[quads id=2]

A Liked.hu-nál most 16 érdekes felfedezést gyűjtöttünk össze, melyet az internetezők osztottak meg, és amelyekről a Reddit fóruma nélkül valószínűleg sosem tudtuk volna meg, hogy micsoda.

1
,,Ezt a kis műanyag-fém eszközt találtam az ATM kártyaleolvasójában.”

Válasz: ez egy libanoni hurok, amit csalásra használnak. Azért kapta ezt a nevet, mivel a libanoni bűnözők használják leggyakrabban arra, hogy a kártya behelyezése után az ATM ne tudja visszaadni az ügyfélnek a kártyát.

2
,,Mi ez az óriás torony? Oldalt ablakai vannak, de mégis alig szélesebb, mint egy létra. Egy “tűzoltóság” feliratú épület mögött található.”

Válasz: ez egy tömlőtorony. Régen ilyen tornyokban szárították a tűzoltó tömlőket Kanadában és az Egyesült Államokban, hogy ezáltal megnöveljék az élettartamukat.

[quads id=5]

3
,,Ezt az üvegszerű héjat találtam az észak-karolinai tengerparton. Tudjátok, mi lehet?”

Válasz: ezek a tehénorrú rája fogai.

4
,,Ez egy ívelt érme, valamilyen ráhegesztett résszel. 1786-ból származik. Mi lehet ez?”

Válasz: házi készítésű zseb-hamutartó.

5
,,A kórházi recepciónk mennyezetén lóg ez a fehér kúp. Tudja valaki, hogy mi lehet? Szerintünk a Wi-Fi jelerősítéséhez lehet köze.”

Válasz: ez egy mobil jelerősítő.

[quads id=7]

6
,,Mik ezek a kis fehér golyók, amik folyamatosan megjelennek az ablakom sarkában?”

Válasz: a falaid valószínűleg ilyen polisztirol gömbökkel vannak megtöltve, és valahol van rajta egy kis lyuk, amin keresztül a huzat bemegy, és kifújja ezeket a golyókat.

7
,,Mi ez a rugalmas gumidarab, aminek kerti tömlőcsatlakozó van az egyik oldalán?”

Válasz: az eltömődött csatornák és csövek tisztítására használják. Addig nyomják, míg az erős vízsugár és a nyomás hatására fel nem oldja az eltömődött lefolyót.

8
,,A mexikói Michoacan államban találtuk, a Chapala-tó közelében.”

Válasz: ez egy mamut őrlőfog.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .