in

21 érdekes tény a világról azoknak, akik azt hitték, hogy őket már nem érheti meglepetés

Gondoltad volna, hogy a Burger King rejtett üzenetet hagyott a 2017-es „Az” című horrorfilm végén? Hát azt, hogy Kim Jong-un fiatalabb, mint Harry Potter? Esetleg azt, hogy Pablo Picasso mindenhová egy revolvert vitt magával? Nem?! Akkor képzeld el hány olyan izgalmas dolog lehet még a nagyvilágban, amiről halvány fogalmunk sincsen.

Most azonban kicsit pótolunk: az alábbi listán ugyanis 21 ilyen és ehhez hasonló figyelemre méltó tényt gyűjtöttünk most össze, melyekkel nem árt, ha mindannyian tisztában vagyunk.

1 Egyetlen egy barna panda él a világon. A 7 éves Qizai Kínában, egy rezervátumban lakik.

forrás

2 A 2017-es ,,Az” című film végén a Burger King egy érdekes üzenetet hagyott, mely így szól: ,,Tanulság: sose bízz a bohócokban.” Ezzel a legnagyobb konkurensét, a McDonald’s-ot (és annak bohócát) szerette volna fricskázni.

forrás

3 Nyomós oka van annak, hogy Winston Churchill ilyen mogorva az angol 5 fontos bankjegyen: a fotós ugyanis minden fénykép készítésekor elvette tőle a szivarját.

forrás

4 Több, mint 200 megfagyott holttest hever a Mount Everest túraútvonala mentén, melyeket azért nem tudnak elszállítani, mert a ritka levegő miatt a helikopterek nem képesek ilyen magasra repülni.

forrás

5 Egy tanulmány kimutatta, hogy az emberek négyféle jól elkülöníthető csoportra oszthatók a részegen mutatott viselkedésük alapján:

forrás

Hemingway – sem a személyisége, sem a viselkedése nem változik, függetlenül attól, hogy mennyit iszik.
Mary Poppins – aki alkohol hatására egyre boldogabbá és szeretetre éhesebbé válik.
,,Nutty Professor” – aki alkohol hatására megszabadul a komplexumaitól és az átlagosnál boldogabb oldalát mutatja.
Mr. Hyde – aki átmegy önmaga gonosz ikertestvérébe vagyis ellenségeskedővé, durvává és felelőtlenné válik.

6 Létezik piros banán, ami Nyugat- és Dél-Afrikában, valamint a Kanári-szigeteken terem.

imgur

7 A Mona Lisa festmény egyszer teljesen másképp nézett ki, színes volt. A múzeumban töltött hosszú évek alatt azonban a színei elhalványultak, ezért érte el a ma ismert állapotát.

wikipédia

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?