in

27 fotó Japánból, amik bizonyítják, hogy ez az ország teljesen más dimenzióban létezik

Japán egy nagyon egyedülálló kultúrájú ország, melyet egy másik ország lakója talán sosem fog tudni megérteni teljesen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az utazók által megosztott képek a közösségi oldalakon, melyek mindig képesek valami újat mutatni a japán életmódról és hagyományokról. Az ilyen fotóknak hála pedig rengeteg érdekességet tanulhatunk a felkelő nap földjéről.

Liked.hu-nál többször is mutattunk már nektek érdekes fotókat Japánról, és íme még egy adag fotó, ami segít közelebbről is megismerkedni ennek a nagyon különleges országnak a sajátosságaival.

1 Néhány japán város vízelvezető csatornáiban olyan tiszta a víz, hogy koi pontyok úszkálnak bennük.

Például a japán Kjúsú-szigeten található Shimabara városban több száz koi ponty él az utcai vízelvezető csatornákban.

2 Kiderült, hogy a négyzet alakú görögdinnyék nem mindig ehetők, mivel így néz ki a belsejük.

Mindenki tudja, hogy Japánban évek óta termesztik a szögletes görögdinnyéket, arról azonban ritkábban esik szó, hogy ezeket általában dekorációs célokra használják, és nem fogyasztásra. Azok a turisták, akik megkóstolták ezeket a dinnyéket, azt mondták, hogy undorító az ízük.

3 Japánban fehér epret is lehet kapni. Egy csomag ára kb. 4-5 dollár, és ananász íze van.

4 Csak Japánban találkozhatsz olyan emberrel, aki disznót sétáltat.

View post on imgur.com

5 A boltok áruit sokszor közvetlenül az utcán tárolják. Ha az ember akar egyet belőlük, akkor megfogja, beviszi és fizet érte. Egyébként senki sem őrzi ezeket a termékeket, de nem is lopják el őket.

6 A japánok általában nagyon törvénytisztelők és fegyelmezettek. Például senki sem fog azon az oldalt felmenni a lépcsőn, amit a lefelé érkező gyalogosoknak alakítottak ki.

7 Így várják a japánok a metró érkezését.

8 A japán emberek megszokásból tolatva parkolnak.

A japán városok parkolóhelyei általában nagyon szűkek, és ezért sokkal könnyebb hátramenetbe leparkolni, mintsem előre. Ráadásul így a kocsiba ülve a sofőr azonnal el tud indulni, és minimális a beláthatatlan szögből érkező váratlan autósok okozta baleset valószínűsége.

9 Japánban több mint 300 olyan kereszteződés van, amin átlósan is át tudnak kelni a gyalogosok.

10 Egyes területeken a rizst hatalmas műalkotásokat formázva termesztik. Az ilyen mesterművek a különböző rizsfajták gondos kiválogatásával és elhelyezésével jönnek létre.

Teljes bejegyzés megtekintése:
https://9liked.hu/27-foto-japanbol-amik-bizonyitjak-hogy-ez-az-orszag-teljesen-mas-dimenzioban-letezik/

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .