in

8 rejtélyes apróság a repülőgépeken, ami nagyon fontos a biztonságunk végett

Bármennyire is eltérő az általános vélemény, a repülővel történő utazás valószínűleg a legbiztonságosabb közlekedési mód, és ez nem véletlen. A repülőgép balesetek rendkívül ritkák, különösen más közlekedési (pl. busz, vonat, stb.) típusokhoz képest. Ez javarészt annak köszönhető, hogy a repülőgépeken számtalan olyan biztonsági funkciót és protokollt alkalmaznak, melyeknek köszönhetően még egy váratlan veszélyhelyzet alkalmával sem eshet bajuk az utasoknak.

[quads id=2]

A Liked.hu-nál megpróbáltunk fényt deríteni 8 olyan kevésbé ismert apróságra a repülőgépeken, melyek bár elsőre furcsának és lényegtelennek tűnnek, mégis nagy szerepet játszanak a biztonságunkban.

1
Kis háromszög matricák bizonyos ülések felett.

Ezek a jellemzően fekete vagy vörös színű kis háromszögek jelzik a repülőgép személyzetének, hogy mely ablakokon keresztül kinézve kell ellenőrizniük a szárnyakat. Ezeknek köszönhetően nem kell minden ablakon kikukucskálva zavarni az utasokat, hanem egyből a megfelelő ablakhoz léphetnek.

2
A poggyásztartók egyben kapaszkodók is.

A légiutas-kísérők ezekbe kapaszkodva tudnak végighaladni a gépen még egy légörvénybe érve is. Praktikus, hiszen így nem kell az utasok ülésébe/vállába kapaszkodniuk, és nem zavarják őket az utazásban.

[quads id=5]

3
Van egy gomb, amivel emelhetővé válik a karfa.

Ha a folyosó mellett ülünk és extra helyre van szükségünk, akkor ez a gomb a mi megmentőnk. Ez az apró gomb a szék karfájának alján található, és ezt megnyomva különböző pozíciókba állíthatjuk a karfát. Nem minden repülőgépen van ilyen, de azért érdemes megpróbálni, hátha sikerül egy kis extra helyhez jutnunk.

4
Tűzálló ülések.

A repülőgépeken már hosszú évek óta olyan tűzálló anyagokból készítik az üléseket, melyek még közvetlen tűzzel érintkezve sem kapnak lángra. Ez egyike azoknak a láthatatlan, mégis létfontosságú biztonsági funkcióknak, melyekről az utasok többségének fogalma sincs.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .