in

9 tény Tom Cruise-ról, akitől Brad Pitt irtózik, de egész Japán imádja

106 önálló ejtőernyős ugrás, saját maga által vezetett helikopterek és a világ legmagasabb épületeinek (pl. Burj Khalifa) megrohamozása. Csak néhány extrém dolog azok közül, amit a világ egyik leghíresebb színésze bevállalt a tökéletes jelenetek kedvéért. Noha sikere megkérdőjelezhetetlen, az élete korántsem volt mindig ilyen tökéletes. Szegény családban született, gyerekkorában diszlexiával küzdött, később pedig pincérsegédként dolgozott. Igen, még mindig Tom Cruise-ról beszélünk.

Úgy döntöttünk, hogy megnézzük, hogyan vált egy szegény család sarja a világ talán leghíresebb színészévé, és milyen akadályokba ütközött az út során.

1 Nehéz gyerekkora volt.

Tom harmadik gyerekként pottyant a Cruise családba, de összesen 3 lánytestvére született. A színész édesanyja tanárként dolgozott, apja villamosmérnök volt. Gyermekkora reménytelen szegénységben telt, a család folyamatosan egyik helyről a másikra költözött a jobb élet reményében. Ennek következtében 14 éves korára Tom több mint 15 iskolát megjárt.

A színész szülei elváltak, amikor Tom 12 éves volt, ezért hamarosan a nyakába szakadt a testvéreinek és édesanyjának a gondozása. Cruise 2006-ban mesélt arról először, hogy milyen megterhelő és rémálomba illő volt számára a gyerekkor. Beismerte, hogy apja bántalmazta, amiért agresszívnak és gyávának nevezte az öregét.

Szülei válása után Tom 10 évig nem látta az apját és a rokonokkal is csak akkor tartották a kapcsolatot, amikor az idősebb Cruise már gyógyíthatatlan betegséggel feküdt kórházban. A színésznek rengeteg mentális erőre volt szüksége ahhoz, hogy megbocsásson az apjának és elengedje a múltját.

2 Megbirkózott a komplexumaival.

Tom Cruise 20 évesen.

Annak ellenére, hogy többször a világ legvonzóbb férfijává választották Tom Cruise-t, korántsem volt mindig jóképű. Fiatalkorában Tom a görbe fogai és alacsony termete miatt aggódott a legtöbbet – mindössze 170 cm.

A milliódolláros mosoly megteremtése érdekében a színész felnőttként kapott fogszabályozót. Az alacsony termetével azonban nem tudott mit kezdeni, hozzá kellett szoknia. Egyébként ez soha nem akadályozta őt abban, hogy a legkeményebb rosszfiúk szerepeit kapja Hollywoodban, vagy hogy elrabolja a nők szívét.

3 A diszlexia leküzdése.

Cruise a Golden Globe-díjátadón, 38 évesen.

A családi gondok és a megjelenésével kapcsolatos aggodalmai mellett Cruisenak volt egy másik súlyos problémája – a diszlexia. Tom számára komoly megpróbáltatást okozott a szövegek olvasása és megjegyzése, sokszor belegabalyodott a betűkbe. Nagyon nehezen élte meg emiatt a gyerekkort: úgy érezte, hogy nem elég okos ahhoz sem, hogy a legegyszerűbb dolgokat megtanulja.

A forgatókönyvek olvasása és megjegyzése azonban elengedhetetlen egy színész számára, ezért Cruise nem hagyhatta, hogy a diszlexia akadályozza őt a karrierjében. Elhatározta, hogy találékony lesz: a meghallgatások közben arra kérte a rendezőket, hogy meséljenek neki többet a karakterről, így hallásból jegyezte meg a szövegeket, és sok esetben improvizált.

4 A pincérségtől a világhírig.

A 43 éves színész a Mission: Impossible – 3. premierjén.

Napjainkban Tom Cruise az egyik legjobban fizetett színész a világon. Vagyonát 570 millió dollárra becsülik, pedig még színészi végzettsége sincs.

18 évesen Tom New Yorkba költözött, hogy valóra váltsa álmát, és profi színész legyen. Eleinte részmunkaidőben egy kávézóban dolgozott segédpincérként, hamarosan pedig Los Angelesbe ment, hogy kipróbálja magát a különféle televíziós szerepekben. 19 évesen kaptam meg az első kis szerepét a “Végtelen szerelem” című filmben. Alig 2 évvel később szerepet kapott a “Kockázatos üzlet” című filmben, ami már komoly hírnevet hozott számára. 26 éves korára főszerepet kapott az “Esőember” című Oscar-díjas filmben.

Meglepő módon a 40 év színészi karrierje során Tom Cruise hírneve soha sem csökkent. A legfrisseb közvéleménykutatások szerint a 4. legnépszerűbb színész a kortársai között.

Egyébként Japánban hivatalosan is létezik Tom Cruise nap. A lakosok először 2006. október 10-én tartották ezt az ünnepet, annak elismeréseként, hogy a színész gyakrabban látogatja az országukat, mint más hollywoodi színészek.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .