in

A 17 legfurcsább háborús gépezet, amit az emberek többsége még sosem látott

Amióta csak az emberek háborúzni kezdtek, a hadipar és a katonai technológia fejlesztése az egyik legköltségesebb ágazat a világon. Meglepő módon a múltbéli tragikus háborúk mégis hozzájárultak ahhoz, hogy az emberiség a határait feszegetve egyre újabb és újabb vívmányokkal álljon elő. Ehhez persze rengeteg kísérletezésre volt szükség, ezért nem meglepő, hogy a szüntelen próbálkozásokból néha őrült szörnyetegek születtek.

Liked.hu-nál most 17 olyan katonai gépezetet gyűjtöttünk össze, amiknek egy normális világban örökre az őrült tudósok elméjében kellett volna maradniuk, és sosem lett volna szabad testet ölteniük.

1 A Kugelpanzer egyszemélyes páncélozott jármű volt, amit Németország épített a második világháború idején. A jármű története gyakorlatilag ismeretlen, csak annyit tudunk róla, hogy legalább egy példányát Japánba exportáltak és a Kvantung-hadsereg használta.

2 A Surcouf a valaha volt legnagyobb francia tengeralattjáró volt, mely valójában egy romboló hajó és egy tengeralattjáró bizarr keveréke volt.

3 Vespa 150 TAP – páncéltörő robogó.

4 A németek már a második világháború idején távirányításos, robbanó mini-tankokat fejlesztettek.

5 A Chrysler TV-8 egy nukleáris meghajtású tank volt.

6 Hallottál már Isten rúdjáról?

Az amerikaiak az 50-es években 6 méter hosszú, 30 centi vastag volfrám rudakat akartak a katonai műholdakról az ellenséges területekre dobni. Egy ilyen lövedék nagyjából a hangsebesség 10-szeresével érte volna el a célpontot, ahol akkora pusztítást végzett volna, mint egy atombomba, csak nukleáris szennyezés nélkül.

7 A Ribauldequin-t III. Eduárd angol király vetette be dühében a 100 éves háborúban, de mivel túlságosan sokáig tartott újratölteni, ezért nem volt túl népszerű.

8 A Cár-harckocsi az első világháború idején született. 40 tonnás volt, leglátványosabb jellemzői pedig a 9 méteres kerekei voltak, amikkel bármilyen akadályon, különösen az árkokon, könnyedén képes volt átgázolni.

9 A második világháborúban az amerikaiak galambok által vezérelt bombákat akartak készíteni. A madarak kis képernyőn keresztül látták volna a tájat, és a célponthoz repülve kellett volna megsemmisíteniük azokat.

10 Ezeket a furcsa, dugóhúzó-szerű harckocsikat arra tervezték, hogy a vastag hó és jégtakarón is könnyedén tudjanak közlekedni. Furcsa felépítésük nemcsak az előre hátra, de a balra-jobbra irányú mozgást is lehetővé tette számukra.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.