in

Az IKEA 10 titka, ahol évtizedek óta ugyanazt árulják, és mégsem tudjuk vásárlás nélkül otthagyni

Az IKEA áruházlánc emberek millióival szerettette meg a skandináv stílust, egyúttal pedig olyan egyszerű és elérhető árú belső megoldásokat mutatott a világnak, ami mindenki számára egyformán vonzónak bizonyult. Ennek az üzletnek a labirintusai úgy lettek felépítve, hogy még véletlenül se hagyhassuk el vásárlás nélkül. Egy bolyhos takaróra vagy pár szép bögrére elvégre mindig szükség van. Ha pedig már úgyis beállunk a sorba, vegyünk pár illatos gyertyát is.

Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy elmélyülünk egy kicsit az IKEA titkaiban, amiknek köszönhetően a vállalatnak évtizedek óta sikerül eladnia ugyanazokat a termékeket anélkül, hogy elveszítené a hűséges vásárlóit.

10 Jó okkal van ennyi apró dekoráció.

Az IKEA üzletekben található dizájnszobákban mindig sokféle apró részletet találunk. Ezek között általában rengeteg textil, csomó párna, takaró, gyertya, és egyéb díszfigurák találhatók. A marketingesek terve alapján a lakberendezők eleve úgy alakítják ki a szobákat, hogy a benne található tárgyak harmonikus összhangban legyenek, így bár lehet, hogy nekünk csak egy díszpárna kellett volna, de nézd csak … mennyire megy ahhoz a képhez ott a falon! Ennek köszönhetően pedig lehetetlen olcsón megúszni egy Ikeában tett vásárlást.

9 Az IKEA különleges segítséget kínál azoknak a pároknak, akik nem tudnak dönteni.

Számos országban az IKEA különleges módon közelíti meg azokat a párokat, akik semmilyen módon sem tudnak megegyezni a két különböző termék között. Ilyen esetekben az alkalmazottaknak különleges protokolljuk van, mely alapján a különböző bútorokat harmonikusan kombinálva próbálják meg összeállítani, ezzel mindkét félnek örömöt okozva. Természetesen ez nem mindig alkalmazható, amikor azonban sikerül, az tovább növeli az eladásokat és a vásárlók hűségét egyaránt.

8 Ingyen lakberendezési terv.

Ha beleszeretsz az áruház egyik szobájába, azt teljes egészében a saját otthonodba is “elviheted”. Ehhez csak oda kell menni az egyik alkalmazotthoz, aki az általad megadott szoba paraméterei alapján elkészíti az tervet. Ezután már csak ki kell fizetned az így összeállított számlát, és várni a szállítást.

7 Nem kell körbejárnod a boltot, hogy megtalálj egy terméket.

Ez egy nagyszerű trükk azok számára, akik nem akarják körbejárni az egész Ikea labirintust azért, hogy megtalálják a nekik tetsző asztalt. Ehelyett elég csak megnyitnod az IKEA alkalmazást, és megkeresni a terméket. Itt fényképen jelzik, hogy hol található pontosan, de ha valamiért ez hiányzik, az eladóknak megmutatva a termék kódja alapján pillanatok alatt elnavigálnak a célhoz.

6 A vásárlók aludhatnak az ágyakon.

Bármelyik üzletben ágy vagy kanapé vásárlás előtt szabadon ráülhetünk, de akár feküdhetünk is rajta. Az Ikea vásárlók azonban aludhatnak is, hogy tökéletesen megbizonyosodjanak arról, valóban megfelel-e nekik az adott bútor vagy sem.

Az ázsiai országokban a legnépszerűbb ez a gyakorlat, ott mindig legalább 2-3 alvó emberrel találkozni, ha bemegyünk valamelyik Ikea üzletbe.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.