in

Ez a rejtélyes indiai templom egyetlen sziklából lett kifaragva, de senki sem tudja, hogyan

India mindig is híres volt a változatos kultúrájáról, a színes történelméről és a titokzatos építményeiről. Vess egy pillantást például az ókori India idején épült Kailasa templomra, ami a világ legrégibb sziklafaragása. Ez az egyik leglátogatottabb turistalátványosság Indiában, melyet bár folyamatosan vizsgálnak a régészek, mégis sok kérdést vet fel, hogy hogyan voltak képesek létrehozni ezt a mesterművet az ősi építészeti módszerek segítségével.

Liked.hu-nál most bemutatjuk neked ezt a titokzatos templomot, úgyhogy fogj egy csésze kávét, és fedezzük fel együtt India egyik legősibb titkát!

A világ legrégibb, és legnagyobb sziklafaragása.

A Kailasa templom a világ egyik legnépszerűbb turistalátványossága, noha tény, hogy szinte semmit sem tudni az eredetéről, a szobrászairól, vagy arról, hogy ki és miért csinálta. A szakértőknek és régészeknek még az építmény pontos életkorának meghatározása is komoly problémát okoz. Mindenesetre az epigrafikus vizsgálatok azt mutatják, hogy a templom I. Krishna uralkodása alatt (756-774) épülhetett.

Eleinte úgy gondolták, hogy a templomot 19 év alatt építették, azonban a templomban található különböző építészeti és szobrászati stílusok sokasága, valamint annak hatalmas mérete sokkal inkább arra engedi következtetni a tudósvilágot, hogy a templomot több száz évig építhették.

A templomot Siva Istennek szentelték.

Menjünk be! Az udvaron rögtön egy központi szentély fogad, amit Sivának szenteltek. Ebben a szentélyben fülkék, ablakok, oszlopok, valamint belső és külső helyiségek találhatók, melyeket Istenségek képeivel és lingamokkal díszítettek.

Fentről lefelé faragták.

A munkások U alakban vájták a sziklatemplomot. A tetején lefelé néző elefántok láthatók, az alján pedig hatalmas szikla elefántok kaptak helyet, melyek úgy néznek ki, mintha hátukon cipelnék az egész templomot.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?